Beyin Hastalıkları

Kapalı bir kutu olan kafatasının içindeki beynin içinde olup bitenlerin bir çoğu hala muamma. Bir çocuk doktorunun bile meslek hayatında en fazla zorlandığı durumlar arasında beyin ile ilgili hastalıklar vardır. Epilepsi, epilepsiyi taklit eden periyodik hareketler, ateşli havaleler, beyin tümörleri. Bu bölümde belli başlı beyin hastalıkları hakkında bilgilendirme amaçlı yazılar bulacaksınız.

Ateşli Havale

Okuma Süresi: 2:58 dakika

Havalenin tanımını hatırlarsanız, beyinde bir sinir hücresi bölgesinden kaynaklanan anormal elektrik deşarjına bağlı, istemsiz kas kasılmaları, anormal duyu durumları idi. Eğer bu havale ateşli bir hastalık sırasında buna ateşli havale…

Devamını oku

Çocuklarda Beyin Tümörleri

Okuma Süresi: 4:42 dakika

Beyin tümörleri çocukluk çağında lösemilerden sonra en sık rastlanan kanser çeşididir. Çocuklarda beyin tümörlerinin yeri, tipi, büyüme hızı ve çocuğu ne şekilde etkilediği çok değişkendir. Buna rağmen kanser uzmanları tarafından…

Devamını oku

Çocuklarda Katılma (Soluk Tutma)

Okuma Süresi: 2:39 dakika

Katılma Nedir? Çocukların nefes almayı kestikleri, bazen bayılma bazen de kasılmalar ile sonuçlanan ataklardır. Çocuklarda katılma genellikle sinirlilik, ağrı, korku ile tetiklenir. Ancak bir refleks harekettir ve bir davranış bozukluğu…

Devamını oku
Ağlayan bir yaşında bebek

Çocuklarda Migren ve Baş Ağrıları

Okuma Süresi: 3:5 dakika

Akut Baş Ağrıları Çocuklarda baş ağrısı sık görülen bir durumdur. Çocuklarda akut baş ağrısı üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bir hastalığın belirtisi olabileceği gibi, kronik baş ağrısı da migren şeklinde…

Devamını oku

Epilepsi (Sara) Nedir?

Okuma Süresi: 22:38 dakika

Çocuğunuzda bir ya da birkaç kez bayılma, morarma, sıçrama, çırpınma, anlamsız bakma, dalma veya size olağandışı gelen benzeri bir rahatsızlık durumu olabilir ve bir süre sonra tamamen düzelebilir. Danışman olarak…

Devamını oku
Yetişkin ve çocuk elleri bir ensefalografi görüntüsü tutuyorlar

Guillan-Barré Sendromu

Okuma Süresi: 3:44 dakika

Bu garip adı, birçok doktor arkadaşımız bile doğru telaffuz edemiyor. Önce telaffuz dersi ile başlayalım isterseniz: Giyan bare sendromu. Bu hastalığın adı bu hastalığı keşfeden iki Fransız doktorun adından geliyor.…

Devamını oku