Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesine çalışılmalıdır. Anne sütünün yetmediği kesinleşmişse 4 aya kadar mamalarla beslenmelidir. 4-5 aydan itibaren meyve suları ve püreleri + sebze çorbaları + kaşık mamaları başlanır.5. ayda yukarıdaki gıdalara yoğurt eklenir.6. ayda bunlara kahvaltılar eklenir.7. ayda tahıllar, et, tavuk, bakliyat başlanır.8. ayda balığa…

Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesine çalışılmalıdır.

Anne sütünün yetmediği kesinleşmişse 4 aya kadar mamalarla beslenmelidir.

4-5 aydan itibaren meyve suları ve püreleri + sebze çorbaları + kaşık mamaları başlanır.
5. ayda yukarıdaki gıdalara yoğurt eklenir.
6. ayda bunlara kahvaltılar eklenir.
7. ayda tahıllar, et, tavuk, bakliyat başlanır.
8. ayda balığa ve ciğere geçilir.
9. ayda ev yemekleri usulüne uygun olarak başlanmalıdır.

5-8 ay arasında bebeğin yediği gıdaların giderek daha iri parçalardan oluşması sağlanmalı, bu geçiş döneminde rondo veya blender ile yapılan pürelerden hızla uzaklaşılmalıdır.

İlgili Yazılar

Bütün Yönleriyle D Vitamini

Ülkemizde ve bütün Dünya’da D vitamini yetersizliği önü alınmaz bir salgın olarak etkisini sürdürmektedir. Bu sessiz salgın sadece kemik hastalığına neden olmamakta, daha henüz kemik hastalığı olmadan başta kanserler, enfeksiyonlar,…

Devamını oku

Raşitizm Nedir?

Raşitizm kemiklerde kalsiyum depolanmasının yetersiz olmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir hastalık olup çok çeşitli nedenleri vardır ve her yaşta görülebilir.

Devamını oku
Raşitizm nedir?

Balık yağı ve omega yağ asitleri

Omega 3 nedir? Çocuklarda ne dozda balık yağı kullanılmalı? Ne kadar balık yedirilmeli? Çocuklarda hangi balık daha uygundur? İnanmayacaksınız ama Çocuklarda balık yağı düzenli kullanılmalıdır… Hem de ömür boyu… Omega…

Devamını oku
Balık yağı ve omega yağ asitleri