Bebeğiniz 9–10 aylık olduktan sonra ev yemeklerinden vermeye başlayabilirsiniz. Bebeklerin bu aylarda anne-babanın yediklerini yemeye hevesleri vardır. Bu aylarda bebeklerin bu zaafından yararlanabilirsiniz. Ancak ev yemekleri, kültürden kültüre değişen tatlarda pişirilmektedir. Örneğin güneydoğu mutfağı ağır baharatlı ve yağlı yemeklere sahiptir. Elbette bebeğinize 9 aylıkken çiğ köfte veya acılı patlıcan dolması…

Bebeğiniz 9–10 aylık olduktan sonra ev yemeklerinden vermeye başlayabilirsiniz. Bebeklerin bu aylarda anne-babanın yediklerini yemeye hevesleri vardır. Bu aylarda bebeklerin bu zaafından yararlanabilirsiniz. Ancak ev yemekleri, kültürden kültüre değişen tatlarda pişirilmektedir. Örneğin güneydoğu mutfağı ağır baharatlı ve yağlı yemeklere sahiptir. Elbette bebeğinize 9 aylıkken çiğ köfte veya acılı patlıcan dolması veremezsiniz. Ancak yemekleri pişirirken baharat ve tuz katma anında 1-2 kepçe ayırarak bebeğiniz için onu pişirmeye devam eder, kendinizinkine tuz, yağ ve baharat ekleyebilirsiniz. Dış görünüşü ile sizin yemeğinizin aynısı olan bu yemeğe heveslendiğinde bu zaafını kullanarak ev yemeklerine alıştırabilirsiniz.

Ev yemeğini, mesela kereviz veya pırasayı çiğneyemeyen bir bebek için çatalla ezme önerilir. Mümkün olduğu kadar rondolamadan, ezerek yemeye alıştırmaya çalışın.

Tencere yemekleri ile beslenmede bazı esaslar

Aslında bu esasları biz erişkinler de uygulamalıyız:

Öğlen yemeklerinde et grubu yenmeli: et, tavuk, köfte, balık, ciğer… Et yemeklerinin yanında yoğurt, cacık ayran önermiyoruz. İki sebepten dolayı: Birincisi yoğurttaki kalsiyum demir emilimini engelleyebiliyor… İkincisi de iki protein bir arada fazla kilo yapabiliyor.

Ayrıca akşamları sebze grubunu öneriyoruz… Sebzeler tamamen zeytinyağlı olabileceği gibi et veya kıymalı da olabilir. Sebzenin yanında yoğurt vs yenebilir.

İlgili Yazılar

Bütün Yönleriyle D Vitamini

Ülkemizde ve bütün Dünya’da D vitamini yetersizliği önü alınmaz bir salgın olarak etkisini sürdürmektedir. Bu sessiz salgın sadece kemik hastalığına neden olmamakta, daha henüz kemik hastalığı olmadan başta kanserler, enfeksiyonlar,…

Devamını oku

Raşitizm Nedir?

Raşitizm kemiklerde kalsiyum depolanmasının yetersiz olmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir hastalık olup çok çeşitli nedenleri vardır ve her yaşta görülebilir.

Devamını oku
Raşitizm nedir?

Balık yağı ve omega yağ asitleri

Omega 3 nedir? Çocuklarda ne dozda balık yağı kullanılmalı? Ne kadar balık yedirilmeli? Çocuklarda hangi balık daha uygundur? İnanmayacaksınız ama Çocuklarda balık yağı düzenli kullanılmalıdır… Hem de ömür boyu… Omega…

Devamını oku
Balık yağı ve omega yağ asitleri