Botoks uygulaması nedir?

Botoks zamanla yüzde oluşan dinamik kırışıklıkları, mimik çizgilerini azaltan, rahat, cerrahi olmayan bir uygulamadır.

Botoks yılan zehiri midir?

Hayır. Botoks bir ilaçtır. Özel bir bakteriden (Clostridium Botilinum) üretilmiş doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.

Botoks hangi bölgelere uygulanır?

Özellikle mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan alın bölgesi, kaş arası ve göz kenarı çizgileri Botoks tedavisine son derece iyi cevap vermektedir. Bunun dışında üst dudak, yanak, dekolte ve boyun çizgileri tedavi edilebilir. Ayrıca el, ayak ve koltukaltı bölgeleri terleme tedavisinde Botoks kullanılmaktadır.

Botoks’un etkisi ne kadar sürer?

Botoks’un etkisi 4-6 aya kadar sürmektedir. Tekrar eden uygulamalarda bu süre artmaktadır. Sonuçlar kişiden kişiye değişmektedir.

İlk etkiyi ne kadar sürede görmeye başlarım?

İlk etki 3-7 gün içerisinde görülmeye başlanır. Maksimum etki 15. günde alınır.

Botoks uygulaması ne kadar sürer?

Uygulama için 10-15 dakikalık bir seans yeterlidir.

Uygulama sonrasında iyileşme dönemi var mıdır?

Basit, hızlı ve iyileşme süreci gerektirmeyen bir uygulama olduğu için uygulama sonrası günlük hayata hemen geri dönülebilir.

Botoks uygulamaları ağrılı mıdır?

Uygulama sırasında çok az ve kısa süreli hafif batma hissi duyulur. Uygulama sonrası ağrı kalmaz.

Botoks yaptırıldığında yüz ifadesinin kaybolduğu söyleniyor, doğru mu?

Hayır. Bu hekimin elinde olan ve hastanın arzusu ile gerçekleşen bir olay. Sanıldığının aksine Botoks yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmiyor. Botoks yaptıran birçok tiyatrocu var. Kırışıklıklarının giderilmesini isterken mimiklerini kullanmaya devam etmek istiyorlar. Uygulanan doz, bölge seçimi ile bunu sağlamak mümkün. Bazıları kaşlarının kalkmasını isterken bazıları istemiyor. Bazıları için önemli olan sadece göz kenarı ve kaş arası çizgilerinden kurtulmak.

Botoks uygulanınca yüz şişer mi?

Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları Botoks zannedilmektedir. Botoks bir dolgu maddesi değildir. Yüzü şişirmez.

Botoks dudaklarda kullanılır mı?

Evet. Sadece dudak üstündeki, sigara çizgileri tabir edilen dikey çizgilenmelerde kullanılır. Dudak dolgunlaştırmak için kullanılmaz.

Botoks uygulandıktan sonra herkes Botoks yaptırdığımı fark eder mi?

Yüzünüzde dinlenmiş, olumlu ve aydınlık bir ifade olduğunu fark edecek ama siz söylemedikçe anlamayacaklardır. Botoks yapıldıktan itibaren 3-7 gün içerisinde etkili olmaya başladığı için anlık bir etki söz konusu değildir. Kaşlarınızın özellikle çok kalkmasını talep etmediyseniz ifadenizde fark edilen bir değişiklik olmayacaktır.

Botoks yeni kırışıklıklara yol açar mı?

Hayır. Botoks uygulamasından sonra, kişiler kırışıklıklarına önceden olmadığı kadar dikkatli baktıkları için böyle zannedilmektedir.

Kırışıklıklar nasıl oluşur?

Botoks’un yüz bölgesindeki faydasını daha iyi anlayabilmek için öncelikle kırışıklıkların nasıl oluştuğunu bilmek lazım. Yüzümüzde mimiklerimizi her hareket ettirdiğimizde yani güldüğümüz, kızdığımız, şaşırdığımız zaman cilt altındaki kaslar hareket eder. Bu hareketlerin sürekli tekrarlanmaları ile zamanla yüzümüzde kırışıklıklar oluşur. Kişinin mimiklerini kullanma sıklığı, güneşe maruz kaldığı süre, cilt ve kas yapısı, yaş ve cinsiyet bu kırışıklıkların seviyesinde belirleyicidir.

Botoksun yan etkisi var mıdır?

Bilinçli ve tecrübeli ellerde yan etkisi çok azdır. Çok nadir olarak, baş ağrısı veya enjeksiyon alanında hafif kızarıklık görülebilir. Kızarıklık, makyajla kolayca kapatılabilir. Her ne olursa olsun Botoks’un yan etkisi geçicidir, uygulama alanı ile sınırlıdır.

Kimler Botoks ile kırışıklık tedavisi için uygundur?

18-65 yaş aralığı içerisindeyseniz ve olabilecek en iyi şekilde görünmek istiyorsanız Botoks sizin için uygundur.

Botoks sadece kırışıklıklarda mı kullanılır?

Botoks uzun yıllardır önemli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Estetik amaçlı kullanımının yanı sıra serebral palsi dahil olmak üzere birçok nörolojik hastalık, göz tiki ve şaşılık dahil olmak üzere oftalmoloji alanında birçok hastalığın tedavisinde uygulanmaktadır. Ayrıca el, ayak ve koltukaltı bölgeleri terleme tedavisinde Botoks başarı ile kullanılmaktadır

Kozmetik amaçlı kullanımı nasıl keşfedilip nerelerde uygulanıyor?

1987 yılında Kanada’da, göz tiklerini düzeltmek amacıyla Botoks uygulanan bir hastada kaş arasındaki kırışıklıkların düzeldiği görüldü. Bunun ardından, kozmetik amaçlı olarak göz kenarı kırışıklıkları, alın çizgileri, çene ve boyundaki kaslarda uygulanmaya başladı.

Botoks hangi ortamlarda, nerelerde yapılmalıdır?

Botoks, konusunda eğitimli doktor tarafından uygulanmalıdır.

Botoks pahalı bir uygulama mıdır?

Hayır, düşünüldüğü kadar değil. Piyasada satılan ithal kremlerle veya 4-6 aylık kuaför masrafı ile karşılaştırıldığında önceden bütçelenebilir rakamlardadır. Uygulama fiyatı doktordan doktora değişmektedir.

Botoks ömür boyu uygulanabilir mi?

Evet. Gerek estetik, gerekse tedavi amaçlı olarak uzun süre kullanılabilir.

Botoks yaptırdıktan sonra yüz kaslarının tahrip olduğu hatta mimiklerin zamanla kaybolduğu yönünde söylentiler var, doğru mu?

Botoks kasları tahrip etmez, yüz ifadesini sağlayan mimiklerin kaybolmasına neden olmaz. Konusunda deneyimli bir doktor, doğru doz ve uygulama tekniği ile hastanın beklentileri doğrultusunda istenmeyen kırışıklıkları tedavi ederken yüzdeki kişisel ifadeyi korur.

Botoks’un enjeksiyon dışında başka bir uygulama yöntemi var mı?

Hayır. Botoks sadece enjeksiyon yoluyla kullanılıyor. Maskesi, spreyi ya da kremi yoktur.

İlgili Yazılar

Estetikte Oksijen Terapisi

Cilde doğal oksijen verilerek yapılan oksijen tedavisi en doğal anti-aging tedavilerinden biridir.Oksijen yetersizliği; ciltte solgun, mat görüntü, sarkmalar, nem kaybı, kırışıklık şeklinde kendini gösterir.Oksijen, uygulanan oksi-enerji ürünleriyle birlikte (anti-oksidan özellikteki…

Devamını oku
Oksijen Terapisi

Estetikte Karboksiterapi

Karboksiterapi Nedir? Karboksiterapi, deri içi ve deri altına özel bir cihazla doğrudan saf karbondioksit gazı verilmesi yöntemidir. Karboksiterapi Nerede Kullanılır? Selülit ve bölgesel yağlanmaların tedavisinde tek başına veya kombine olarak,…

Devamını oku
Karboksiterapi

Aşırı Terleme

Terleme tüm sağlıklı insanlarda olması gereken vücudun su, tuz ve ısı dengesini sağlayan fizyolojik bir olaydır. Yüzde 65’i su olan vücudumuz için terleme, metabolizmamızın sağlıklı çalıştığının ifadesidir. Ancak ter bezlerinin…

Devamını oku
Aşırı Terleme